sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Nina George: Pieni kirjapuoti Pariisissa

Pariisilainen Jean Perdu pitää kirjakauppaa vanhassa proomussa Seinen varrella. Hänellä on ainutlaatuinen kyky löytää jokaiselle asiakkaalle tämän mielialaan sopiva kirja. Itse kirjakauppias on kuitenkin täysin hukassa elämänsä kanssa. Hän on menettänyt nuoruudenrakkautensa Manonin ja suree edelleen menetystään, vaikka tapahtumasta onkin jo yli kaksikymmentä vuotta. Perdu on karsinut kaikki nautinnot elämästään ja elää päivästä toiseen surunsa keskellä. Eräänä päivänä hänen naapuriinsa kuitenkin muuttaa Catherin, hylätty nainen. 

Nainen sysää liikkeelle ketjureaktion, jonka seurauksena Perdu irrottaa kirjallisuusapteekkinsa laiturista ja lähtee seilaamaan pitkin Seineä kohti menetettyä rakkauttaan. Mukaan matkalle lähtee Perdun naapurissa asunut Max Jordan, lupaava kirjailija, jonka esikoisteos Yö oli valtaisa menestys. Nyt nuori kirjailija kuitenkin potee tyhjän paperin syndroomaa, eikä toinen kirja ota onnistuakseen. Kaksikko seilaa hitaasti Seineä pitkin ja samalla käy läpi elämäänsä. Matkalla sattuu kaikenlaisia kommelluksia, kunnes Perdu saapuu kauniiseen Sanaryn kaupunkiin, jossa hän vihdoin pystyy suremaan ja aloittamaan uuden elämän.

Kirja on kaunis ja elämänmakuinen tarina menetetystä rakkaudesta. Kirja oli hyvä välipala, mutta en täysin lämmennyt tarinalle. Kirja oli hyvin kirjoitettu, mutta jotenkin tarina on kerrottu liian monta kertaa ja kirjassa oli tehty liian helppoja kerronnallisia ratkaisuja. Kirja kuitenkin kuvaa hienosti eteläistä Ranskaa tuoksuineen ja väreineen. Kirjan lopussa on myös reseptejä, jotka täydentävät tätä puolta kirjasta. Kirja on ihan luettava, mutta ei kannata odottaa mitään kovin suurta kirjallista taideteosta.

Kirjaa on luettu muissakin blogeissa ja kommentteja voi käydä lukemassa esimerkiksi:
Kirjavinkit
Kirsin book club
Ullan kirjat
Lukupino

Kirjailija: Nina George
Luettu kirja: Pieni kirjapuoti Pariisissa
Suomentaja: Veera Kaski
Alkuperäinen nimi: Das lavendelzimmer
Julkaisuvuosi: 2013, suomennos 2016
Sivumäärä: 351
Mistä hankittu: kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti