torstai 11. elokuuta 2016

Ensimmäinen lukumaraton

Kirjablogeissa erilaiset lukumaratonit ovat suosittuja. Tarkoituksena on lukea tietty tuntimäärä ennaltasovittuna aikana (taukoja tietenkin saa pitää) ja sen jälkeen (ja aikanakin) raportoidaan sivumäärä ja luetut kirjat muille. Useimmiten aika on 24 tuntia.

Kirjablogeja lukiessani olen seurannut kiinnostuneena lukumaratoneja ja osallistuminen on houkutellut. Osallistuminen on aina kuitenkin jäänyt. Rion olympialaisten kunniaksi Goodreadsin Suomalaisten lukupiirissä päätettiin järjestää lukumaraton. Jokainen saa valita itselleen parhaiten sopivan ajankohdan olympialaisten aikana eli 5.-21.8. Näin ensimmäisellä kerralla puolimaraton kestää 6 tuntia ja täysmaraton 12 tuntia.

Pojat ovat tänään ensimmäistä kertaa päiväkodissa muutaman tunnin ilman äitiään, joten ajattelin käyttää tämän ylimääräisen oman aikani ihan itselleni ja kokeilen lukumaratonia. Varovainen tavoite on puolimaraton, sillä illalla en enää edes yritä ehtiä lukemaan poikien kotiuduttua päiväkodista.

Osa maratonin viehätystä on kootaa lukupinoa maratonia varten, mutta itselläni se nyt jää väliin ihan aikataulullisista syistä. Tavoitteenani on kuitenkin lukea kesken olevia kirjoja, kohta palautettavia kirjaston kirjoja ja ihan mitä nyt vain sattuu mieli tekemään. Eli maraton käynnistyy tästä.


Klo 9.00

Ensimmäisenä lukuvuoron saa kesken oleva Sebastian Bergman -dekkari Hylätyt (Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt). Kirja pitäisi palauttaa ensi viikolla kirjastoon, joten nyt on hyvä hetki lukea kirja loppuun.


Klo 12.15

Hylätyt saatu kunnialla loppuun. Dekkari oli juuri sopiva kirja maratonin aloitukseen, sillä kirja piti otteessaan, kuten dekkarin kuuluukin. Ihan koko aikaa en lukenut, vaan hoitelin välillä vähän pyykkiä ja nautin lounaan. Nyt sitten seuraavan kirjan kimppuun. Olkoon kirja Voltairen Candide, joka myös on kesken. Sivuja luettuna 229.


Klo 14.00

Nyt on sitten Candidekin saatu luettua loppuun. Tämä kirja oli hieman huono valinta maratonkirjaksi, sillä kirja vaatii keskittymistä, mikä välillä herpaantui. Onpahan tämäkin kirja kuitenkin nyt saatu luettua. Vielä olisi tunnin verran maratonaikaa jäljellä. Taidan pitää pienen lepotauon ja lukea sen jälkeen kevyeksi lopetukseksi Tintti-sarjakuvan Mustan saaren salaisuus. Luulisin selviytyväni siitä vajaassa tunnissa, minkä jälkeen onkin aika lähteä hakemaan pojat päiväkodista. Sivuja luettuna 229+86 sivua.


Lukumaratonin loppu

Ehdin kuin ehdinkin lukemaan Mustan saaren salaisuuden ennen kuin kello tuli kolme. Sivujen kokonaismääräksi tuli tällä ensimmäisellä maratonilla 377, mikä on kuudelle tunnille ihan hyvä saavutus. Maratonista jäi mukava kutkutus eli jatkoa varmasti jossain vaiheessa tulee.

Kunhan ehdin, kirjoittelen erilliset postaukset sekä Hylätyistä että Candidesta. Mustan saaren salaisuus saa jäädä odottelemaan sitä, että saan luettua kaikki Tintti-sarjakuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti