tiistai 15. marraskuuta 2016

Uusi vuosi, uudet haasteet

Olen seurannut kiinnostuneena erilaisia kirjallisuusblogeissa kiertäneitä haasteita. Yksi omaan blogiin liittyvistä suurista ilon aiheista onkin mahdollisuus osallistua haasteisiin itsekin. Bongasin blogista Reader, why did I marry him? mukavan novellihaasteen. Olen huono lukemaan novelleja, joten nyt olisi hyvä tilaisuus tutustua myös tähän kirjallisuuden lajiin.
Haasteessa on tarkoitus lukea novelleja ja jotta kynnys haasteeseen osallistumisessa ei olisi liian korkea myös yksittäiset novellit lasketaan. Haaste kestää 7.5.2017 saakka, joten tässä on hyvää aikaa lueskella novelleja. Haasteeseen osallistujat pääsevät myös veikkaamaan haasteessa luettavien novellien kokonaismäärää ja oma veikkaukseni oli mukavan pyöreä 1500 novellia. Tällä hetkellä haasteeseen on ilmoittautunut järjestäjä mukaan lukien 53 blogia, joten eihän veikkaukseni toteutuminen vaadi kuin vajaa 30 novellia jokaiselta.

Lukulistalleni noussee ensimmäiseksi Juha Mäntylän toimittajama novellikokoelma Joulukalenteri: 24 jännityskertomusta. Goodreadsin Suomalaisen lukupiirin innoittamana ajattelin lukea joulukuussa tästä kirjasta novellin päivässä, joten alun ei ainakaan pitäisi olla liian rankka. 

Oma viehätyksensä lukuhaasteissa on lukemisen suunnittelu, joten olen viime aikoina bongaillut mielenkiintoisen oloisia novellikokoelmia lukulistalle. Haruki Murakami on kiinnostanut jo kauan, joten hänen novellikokoelmansa Miehiä ilman naisia voisi olla yksi luettavista kokoelmista. Olen aina pitänyt Tove Janssonista, joten jokin hänen novellikokoelmistaan nousee myös lukulistalle. Esimerkiksi Viesti. Valitut novellit 1971-1997 on minulta vielä lukematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti